Mirosław Cieśla wywiad

Czy to możliwe, że woda, którą oddaje się po zakończeniu cyklu produkcyjnego w stawach jest lepszej jakości niż ta pobierana?
Jakie zabiegi wpływają na poprawę jakości wody?
Dlaczego niektórzy mogą twierdzić, że karp ma mulisty posmak?

Wielu ciekawych informacji o polskiej tradycyjnej stawowej gospodarce karpiowej opowiedział nam dr Mirosław Cieśla z Rybackiego Zakładu Doświadczalnego w Żabieńcu Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie. Wywiad został nagrany podczas pierwszej z cyklu konferencji "Karp w Krótkim Łańcuchu dostaw - przeszłość". Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zachęcamy do obejrzenia poniższego materiału.

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego w ramach Programu Operacyjnego "Rybactwo i Morze"